Green Business Club Gelderse Poort Arnhem

  • 7 juni 2022
  • leestijd 2 minuten

Green Business Club Gelderse Poort werkt met participanten aan concrete projecten op het gebied van Mobiliteit, Energie, Circulairiteit en Levendigheid.

Kantorenpark Gelderse Poort kent een actieve businessclub; Green Business Club Gelderse Poort.
De leden van deze club bestaan uit pandeigenaren, huurders en gebruikers van het park.

GBC Gelderse poort heeft als doelstelling een vereniging van eigenaren en gebruikers te zijn die de aantrekkelijkheid van het park vergroten door concrete projecten met thema’s als circulariteit, energie, mobiliteit en levendigheid.   Deze lokale Green Business Club wil daadkrachtig op korte termijn resultaten boeken. Daarnaast werkt GBC Gelderse Poort nauw samen gemeente Arnhem en is onder andere partner in de samenwerking ten behoeve van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Vereniging Kantorenpark Gelderse Poort

Green Business Club Gelderse Poort kwam voort uit de wens van de vereniging Kantorenpark Gelderse Poort en de gemeente Arnhem om het kantorenpark gestructureerd te verduurzamen door kansen voor zowel huurder als verhuurder te signaleren en benutten.

Werkwijze

Binnen GBC Gelderse Poort vinden participanten – grote en kleine bedrijven, overheden en kennisinstellingen – elkaar in de projectgroepen EnergieMobiliteit, Circulair en Levendig om projecten uit te werken en best practices uit te wisselen. U denkt en doet mee, maar wordt ondersteund door professioneel en onafhankelijk programmamanagement. Door participant te worden van GBC Gelderse Poort heeft uw bedrijf toegang tot kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid, kunt u samenwerken met buren en kunt u zich profileren als duurzame koploper.

Werkgroepleden gezocht

Meedenken over projecten binnen de genoemde thema’s? Wij zijn altijd op zoek naar actieve werkgroepleden die ons helpen met het concretiseren en realiseren van projecten als: “zon op dak”, “vergroening”, “bewegwijzering” etc.
Word lid en denk mee!

Onderdeel van landelijk netwerk

GBC Gelderse Poort is onderdeel van een landelijk netwerk van lokale Green Business Clubs, onder andere in Amsterdam Zuidas, Rotterdam AlexanderEindhoven SpoorzoneUtrecht StationsgebiedZaanstad en Twente. De programmamanagers van deze onafhankelijke stichtingen, komen regelmatig samen voor kennis deling. Het landelijke netwerk telt zo’n 300 bedrijven.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Website realisatie: Pixel Creation