Vergroening middenplein start November

  • 31 oktober 2022
  • leestijd 2 minuten

Signed, sealed en soon to be delivered! Gemeente Arnhem en Green Business Club Gelderse Poort tekenen overeenkomst met WACO Groenvoorziening voor vergroening

Het middenplein van kantorenpark Gelderse Poort, waar het kenmerkende kunstwerk “Narcissus” van kunstenaar Michel Somer staat, wordt weer teruggebracht in het groen.

Uit onderzoek van de Green Business Club Gelderse Poort is gebleken dat gebruikers van ons park behoefte hebben aan een groenere werkomgeving. Dit is dan ook één van de onderwerpen waar bestuur en werkgroep Levendigheid het afgelopen jaar mee bezig zijn gegaan. Bij plaatsing van het kunstwerk Ruimtelijk werk – Michel Somers – beeldend kunstenaar ruim 21 jaar geleden stond dit in een groen veldje, nu jaren later is het groen vervangen door stenen. Green Business Club Gelderse Poort, Gemeente Arnhem en Waco Groenvoorzieningen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder het nieuwe groenontwerp waarbij de schep in November nog de grond in gaat.

Vergroening van dit stukje openbare grond wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Gemeente Arnhem en is één van de klimaatadaptie-maatregelen die toegepast worden op verschillende werklocaties in Arnhem. Het kantorenpark is een “hittestress” gebied. Zo veel mogelijk vergroenen draagt bij aan een optimaal (werk)klimaat.

Het ontwerp voor het plein, gemaakt door het team van Henk Wentink (klimaatadaptie Gemeente Arnhem) en Herbert Wagenaer (Waco Groenvoorziening) is niet alleen onderhoudsarm en het hele jaar groen, het brengt ook een stukje biodiversiteit terug op het park.

Dat wordt een heel andere aanblik voor ons park en nodigt uit om eens lekker je lunch in het groen te nuttigen.

Het vergroenen van het plein is één van de projecten die uitgevoerd worden door Green Business Club Gelderse poort om het park toekomstbestendig en levendiger te maken. Er wordt inmiddels gesproken met diverse pandeigenaren over de mogelijkheden om eigen terreinen te vergroenen. Voor ons gebied geldt hierbij dat er subsidiemogelijkheden zijn tot aan 50% van de investering. Meer weten? Neem contact op info@geldersepoort.nl

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Website realisatie: Pixel Creation